metal

Danmark byder på mange musikfestivaler om sommeren, og blandt de største og mest velbesøgte, forsøger man naturligvis at ramme bredt. Selvom bands som eksempelvis Metallica og Rammstein i nogen grad har formået at tage springet fra niche til mainstream, er heavy metal dog stadig en genre, der i manges øjne (eller ører) er for de særligt interesserede. De særligt interesserede er der dog mange af, og hvert år samles en stor skare på Refshaleøen i København til et event, som på mindre end ti år har sat Danmark på metal-verdenskortet: Copenhell. Fra et besøgstal på mindre end 8000 i de første år, tiltrækker Copenhell nu – udover navne som Slipknot, Black Sabbath og System of a Down – også mere end 20000 gæster, der over en forlænget weekend dyrker en genre, som for mange er en hel livsstil. København har i mange år kunnet profilere sig som en by med et alsidigt kulturtilbud, og med Copenhell er horisonten også blevet udvidet til at inkludere et event, som tiltrækker metal-fans og -bands fra hele verden. Også her kan Danmark være med, og med Copenhells stærke profil efter relativt få år, tør man godt tænke sig, at mange “tunge” navne også vil lægge vejen forbi Refshaleøen i fremtiden.