Roskilde

Når sommeren står for døren, venter alle de oplevelser som man ikke har tid til i det daglige, eller som vejret ikke tillader på andre tidspunkter af året. Det er ferie, og for nogen er det ensbetydende med sommerhus, telt i ødemarken, en spændende millionby et sted i Europa eller måske en musikfestival. I Danmark byder sommeren på mange forskellige festivaler, men især én har en helt speciel status i dansk musikliv – Roskilde. Siden den spæde begyndelse i 1971, med inspiration fra Woodstock-festivalen i USA to år tidligere, har Roskilde Festival dannet rammen om koncertoplevelser af internationalt format. Det er dog ikke kun de mange verdensnavne, der gør festivalen til noget særligt. Med en næsten 50-årig historie, er Roskilde også blevet et bindeled mellem flere generationer, og det er ikke et særsyn, at både forældre og deres teenagebørn lægger vejen forbi om sommeren. For mange er Roskilde Festival en årlig tilbagevendende tradition, som giver gamle venskaber nyt liv, også som årene går og tilværelsens prioriteter skifter. Her skabes der minder for livet – musikalske som andre – og netop denne kombination af musik i verdensklasse og ryste-sammen-oplevelser er noget, som gør indtryk, uanset om man er Roskilde-veteran eller førstgangsbesøgende.